جوهر البستان مشرف
عدد المساهمات : 634 تاريخ التسجيل : 25/02/2010
| موضوع: الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني الأحد 02 مايو 2010, 21:02 | |
| الكوسه بالبشاميل المقاديركيلو كوسه مقشره و مقطعه حلقات مدوره بصله مفرومه ناعم + 4 فصوص توم مفرومينزعتر ناشف + نعناع ناشف+أي أعشاب أخرى تحبينها2 مكعب ماجيجبن موتزاريلا بالنسبه للبشاميل :1 مكعب ماجي +3 ملاعق دقيق+3 ملاعق زبده +3 كوب لبن. الطريقهنضع زبده+زيت في الطاسه تم نشوح البصل و التوم لحد ما يصفروا خالصثم نضع 2مكعب ماجي و الزعتر و النعناع و أي أعشاب أخرى تفضلينهاثم نضع حلقات الكوسه و تترك على النار لحد ما تبقى سوتيه كده و دبلت , المهم ماتقلبهاش كتير عشان ماتجبش ميتها.قرب السواء نضع الملح و الفلفل. البشاميل:نضع الزبده على النار و معاها مكعب الماجي لحد ما يسيح ثم نضع الدقيق و يقلب سريعا سريعا عشان مايكلكعش بمضرب البيض اليدوي ثم نضع اللبن تدريجيا و نقلب برضه كويس و بعد ما نحط كل اللبن نسيبه على النار لحد ما يعمل البشاميل السمك اللي إنتي عوزاه و كل ما تقلبيه أكتر كل ما يكون سميك أكتر. ثم نضع الملح و الفلفل. بس المهم هنا في الوصفه دي البشاميل يكون خفيف شويه عشان الكوسه تتشرب منه ثم نرص كل الكوسه في صينيه و من فوقها كل البشاميل و على الوش نرش جبنه موتزاريلا. ثم نضع الصينيه في الفرن تقريبا مدة ساعه إلا ربع على درجة حراره 190 أو 200. و بالهنا و الشفا | |
|
bero -
عدد المساهمات : 20 تاريخ التسجيل : 21/11/2010
| موضوع: رد: الكوسه بالبشاميل على طريقة الشيف شربيني الإثنين 22 نوفمبر 2010, 16:57 | |
| | |
|